Pap Légtechnika Kft.

Zsíros légcsatorna tisztítás

A kör és négyszög keresztmetszetű zsíros légcsatorna takarításának szükségességét a 35/1996 34.§ (4.) OTH rendelet szerint állapítjuk meg.

Felmérés

Az adott létesítmény zsíros légcsatorna hálózatának állapotát kollégáink kamerás vizsgálattal felmérik, megállapítják a szükség szerinti beépítendő tisztítónyílások számát, majd ez alapján elkészítik az árajánlatot. Az egyszeri felmérés díja: 40.000.- + ÁFA. Ez abban az esetben kerül kiszámlázásra, ha a felmérést követő árajánlat leadásától számított 3 hónapon belül Megrendelőnk nem kéri a munka elvégzését.

Tisztítási eljárás

A légcsatorna állapota, mérete, tisztíthatósága, hozzáférhetősége határozza meg a tisztítási eljárást. Ez lehet kézi és gépi takarítási eljárás. A gépi tisztítást végezhetjük gőzfejlesztő géppel vagy szárazjeges eljárással.

Gőzfejlesztő légcsatorna tisztító gépünkkel úgy a kör-, mind a négyszögletes légcsatornában 150°C gőzzel elárasztjuk az előzetesen bevegyszerezett és lezárt tisztítandó légvezetéket. A vegyszer meghatározása a szennyeződés összetevőitől függ. Minden esetben az egészségre ártalmatlan, biztonsági adatlappal rendelkező vegyszert hasz-nálunk.

A gőz a lerakódott szennyeződést feloldja, amit folyékony állapotában kivezetünk a légcsatornából.

A szárazjeges eljárás esetén a szárazjég granulátumot nagy nyomású levegő segítésével szórjuk a tisztítandó felületre, természetesen, változtatható levegő mennyiséggel és nyomással, így az egészen finom felületekben sem tesz kárt, viszont a makacs, durva szennyeződésekkel szemben is hatékony.

A tisztítandó felületre csapódó –80 °C –os szárazjég granulátum hirtelen hideg sokkolja a rá tapadt szennyeződést, amely a lehűlés miatt összehúzódik és a felületről visszacsapódó gáz leválasztja. Eközben a szárazjég felmelegszik és elpárolog, a szennyeződés pedig lehullik.

A tisztítás után a felület teljesen száraz marad, nem igényel semmilyen kezelést.

Az elpárolgó széndioxidnak semmiféle környezetkárosító hatása nincs. Mind a kézi mind a gépi takarítási eljárás során keletkezett veszélyes hulladékot elszállítatjuk, az erről szóló igazolást az átadási dokumentációhoz csatoljuk.

Átadási dokumentáció

A felméréskori állapotról és az elvégzett munkánkról, fényképes (igény esetén videokamerás) dokumentációt készítünk, melyet Megrendelőnk részére CD-re írva adunk át.


Tudjon meg még többet »